stikling lys

Hvilken belysning skal jeg bruge til mine stikling lys

Som grower er det en absolut fordel at lærer at tage sine egene stiklinger. For på den måde kan man hele tiden være selvforsynende, uanset hvad man så dyrker. Når man så har taget sine stiklinger, så er det vigtigt at passe dem korrekt. De fleste ville vælge at opbevarer deres stiklinger i et minidrivhus, og sørge for en god fugtighed til de nye små ”babyer”, som skal starte ud med de bedste vilkår. En anden ting er at stiklinger har brug for lys, som alle andre levende elementer, dette kaldes stikling lys.

Stikling med lav watt

Stikling lys er typisk meget lavere i watt, i forhold til almindeligt blomstringslys. Dette skyldes at, når planterne er små og stadig står i vegativ fase har de ikke brug for den store mængde watt. Så her vil det ikke være nødvendigt at bruge penge på det helt store udstyr. Jeg bruger personligt en lampe fra Elektrox som hedder Elektrox CFL 2x55w. Denne er særligt egnet til stiklinger. Den fungerer bedre end fint, og bruger til sammen 110 watt, det betyder også mindre varme, hvilket gør det lettere at styre temperaturen i rum eller telt. 

Hvor tit skal jeg skifte pærer?  Ja hvor tit skal man egentlig skifte sine pærer, det er naturligvis forskelligt fra pærer til pærer, da kvalitet og levetid følges ad. Det kan altid svare sig at give det par hundrede ekstra for en god pære som holder i 1 år. Frem for en pære der holder 4-6 måneder.

Det er for fedt med stikling lys


Det gør nødvendigvis ikke noget at købe en billigere pære, men det kan dog bedst svare sig økonomisk at investere i en lampe/pærer der holder i længere tid. LED lys er også en god mulighed at anvende som lyskilde til sine små nye stiklinger. Da det har det blå spektrum hvilket er velegnet til vegative planter. Jeg bruger dog personligt ikke selv LED med blå spektrum til mine stiklinger. Men jeg ved at det er der mange andre der gør.

Det er ikke så vigtigt om man anvender stikling lys fra den ene eller anden fabrikant. Eller om det er LED lys eller almindelig HIS lys. Det vigtigste er bare at ens stiklinger får lys, som ikke er for intenst. Hvis man oplever at ens stiklinger begynder at hænge. Få gule/brune pletter eller krølle i bladende så kan dette være tegn på varmeskader.

Ved varmeskader på ens stiklinger vil man nemlig opleve nogle af ovennævnte punker, og hvis det er meget slemt, kan man endda opleve alle tre beskrivelser på samme tid. Giv derfor dine stiklinger den rigtige belysning fra starten af så du slipper for dette, og i værste fald ikke ender med at få dræbt dine nye små baby planter. 

Men måske er de bare interesseret i at fjerne dine skadedyr fra dine planter? Læs mere her!

You Might Also Like